Piknik Péntek

A zárónap a Piknik péntek nevet kapta, és a cserkészek voltak a vendégeink. Különböző kültéri játékokkal készültek, valamint megtanítottak csatakiáltásokat, labdajátékokat, csapatjátékokat. Tavaly ennek a napnak volt a legnagyobb sikere, idén is hatalmas volt az érdeklődés, közel ötven fő jelent meg a rendezvényen.  

Csecsebecse Csütörtök

Csecsebecse csütörtökön különböző izgalmas dolgokból készítettek képet a gyerkőcök. Festés helyet az előre megrajzolt kontúrvonalak által határolt részt rizzsel, babbal, kukoricával stb. töltötték ki. A programot fagyizással zártuk, a kishegyesi katolikus egyházközösség jóvoltából meglephettük a gyerekeket egy kis nyalánksággal.     

Szerkesztő Szerda

Szerkesztő szerdán vendégül láttuk a Solymosy Könyvesházat. A könyv születése címmel tartottak előadást a gyerekeknek, valamint ajándék könyvekkel lepték meg őket. Természetesen saját kis füzetet is készítettünk, a borítót buborékfestéssel díszítették, a bele való lapokat a gyerekek maguk vágták ki, majd összetűzték.  

Kupak Kedd

Rendezvénysorozatunk második napja a Kupak Kedd elnevezést kapta. A név magáért beszél, hiszen kupakokkal, valamint műanyag palackokkal dolgoztak a gyerkőcök. Ezekből repülők, rakéta, madáretető, stb. készült. Ennek a napnak egy rejtett célja is volt, méghozzá az, hogy felhívjuk a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára.  

Hawaii-i Hétfő

Hétfőn vette kezdetét az a rendezvénysorozat, amely már másodízben kerül megrendezésre a Kishegyesi Könyvtárban. Az első napon gyurmával, valamint tojástartókkal dolgoztak a gyerekek, ezekből készültek háromdimenziós akváriumok. Emellett cipősdobozokat használtak fel arra a célra, hogy csocsóasztalok készülhessenek. Finom uzsonnával, illetve üdítővel zárták a napot.    

Nőnap-2018.

2018. március 2-án nőnapi foglalkozásra került sor a Kishegyesi Könyvtárban. A gyerekek először egy vázát dekorálhattak, majd pedig elkészültek a bele való virágok színes papírok, kartonok, szívószálak felhasználásával. Gyönyürű alkotások születtek, amiket a gyerekek hazavihettek és meglephették velük az anyukájukat vagy a nagymamákat.

Vendégeink voltak az elsősök

Február 22-én, csütörtökön a Kishegyesi Könyvtár vendége volt három elsős osztály. A gyerekek betekintést nyerhettek a könyvtár múltjába, történelmébe, jelenlegi állományával ismerkedhettek, valamint tudomást szereztek arról is,hogy ők ingyenesen iratkozhatnak, tagosodhatnak. Mindenki ajándék könyvjelzővel térhetett haza.

Százarcú Japán

Szabó Árpád vetítéssel egybekötött útiélmény beszámolóját láthatták a kedves érdeklődők. A rendezvényre február 6-án 18 órai kezdettel került sor a Kishegyesi Könyvtárban. A műsort telt ház fogadta.

Magyar Kultúra Napja-2018

A Kishegyesi Könyvtár vendége Kollár Ilona volt, aki a magyar kultúra napján páratlan kiállítással ajándékozott meg bennünket. Kanyó Natália szavalatával tette még ünnepélyesebbé a megnyitót, valamint a Possessio Hagyományörző Egyesület díjazottai megosztották velünk díjnyertes munkájukat.  Támogatónk a Kishegyesi Helyi Közösség volt.